Congres “Gezondheid huist in de darmen”

Congres “Gezondheid huist in de darmen”

Een veel gehoorde uitspraak is gezondheid huist in de darmen; onderzoek laat zien dat een verstoorde darmflora gepaard gaat met allerhande klachten en is in relatie gebracht met chronische darmproblemen zoals IBS en constipatie, maar ook diarree. Daarnaast is er een relatie gelegd met minder voor de hand liggende toepassingen zoals versterking immuunsysteem, astma, allergische rinitis, eczeem, acne, atopische dermatitis, anti-aging, antioxidant effecten, cholesterol huishouding, gewichtsbeheersing, candida infecties, zwangerschap, gezondheid prostaat, het emotionele systeem  en chronische vermoeidheid. Probiotica en/of prebiotica zijn belangrijk hulpmiddelen zijn om de flora samenstelling zo te manipuleren dat hij weer een positieve invloed op de gezondheid heeft. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan het belang van het microbioom van de huid, ook daar spelen bacteriën een belangrijke rol in een gezonde huid.

Tijdens het congres op 21 november 2020 krijgt u een mooi overzicht welke stammen welke effecten hebben op de algehele homeostase en belangrijk op welke wijze deze te beïnvloeden is. Naast de effecten van probiotica op de darm zelf, zal er uitgebreid gekeken worden naar de gezondheidseffecten op de huid, immuunsysteem en het emotionele systeem

• Locatie: Woudschoten Hotel & Conferentie centrum te Zeist
• Duur: 1 dag – 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 09:30 uur ontvangst.
• Locatie- en lunchkosten:  95,- euro (excl. btw)¹


¹De factuur dient 4 weken voor aanvang van het congres te zijn voldaan.  Binnen een termijn van 4 weken zijn wijzigingen niet meer mogelijk. De kosten voor het congres worden niet gerestitueerd of verrekend.