Congres “Vitaliteit begint met een gezond lichaam”

Congres “Vitaliteit begint met een gezond lichaam”

Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert Nutramin Health & Beauty in samenwerking met de Beauty & Health Foundation het congres: Congres “Vitaliteit begint met een gezond lichaam”

Op het congres zullen de sprekers:  Wytze v/d Zwaag, Eric van Schijndel  praten over welke stammen effecten hebben op de algehele homeostase en belangrijk op welke wijze deze te beïnvloeden is. Spreker Coby Bouwkamp-ten Kate praat over  Periodieke ketose en metabole flexibiliteit als essentieel onderdeel van het zelfherstellend vermogen. 

Probiotica door Wytze v/d Zwaag en Eric van Schijndel

Een veel gehoorde uitspraak is vitaliteit begint met een gezond lichaam; onderzoek laat zien dat een verstoorde darmflora gepaard gaat met allerhande klachten en is in relatie gebracht met chronische darmproblemen zoals IBS en constipatie, maar ook diarree. Daarnaast is er een relatie gelegd met minder voor de hand liggende toepassingen zoals versterking immuunsysteem, astma, allergische rinitis, eczeem, acne, atopische dermatitis, anti-aging, antioxidant effecten, cholesterol huishouding, gewichtsbeheersing, candida infecties, zwangerschap, gezondheid prostaat, het emotionele systeem  en chronische vermoeidheid. Probiotica en/of prebiotica zijn belangrijk hulpmiddelen om de flora samenstelling zo te manipuleren dat het weer een positieve invloed op de gezondheid heeft. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan het belang van het microbioom van de huid, ook daar spelen bacteriën een belangrijke rol in een gezonde huid.

Tijdens het congres op zaterdag 21 mei 2022 krijgt u een mooi overzicht welke stammen welke effecten hebben op de algehele homeostase en belangrijk op welke wijze deze te beïnvloeden is. Naast de effecten van probiotica op de darm zelf, zal er uitgebreid gekeken worden naar de gezondheidseffecten op de huid, immuunsysteem en het emotionele systeem.  

Periodieke ketose en metabole flexibiliteit als essentieel onderdeel van het zelfherstellend vermogen. 

Metabole flexibiliteit was evolutionair bedoeld om te kunnen vechten en vluchten bij gevaar.
Men schakelde bij gebrek aan snelle energie (glucose) moeiteloos over op vetverbranding (ketose). Bij voldoende voedsel werd deze reservevoorraad automatisch weer aangevuld. Dit tweezijdige brandstofsysteem stond evolutionair aan de basis van leven en overleven van de soort; het zelfherstellende vermogen. Dit proces moet vlot en accuraat in elkaar overlopen. Hiervoor is een nauwkeurig samenspel nodig en alle systemen moeten goed kunnen reageren en elkaar snel en accuraat kunnen aanvullen.

• Locatie: Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum te Zeist
• Duur: 1 dag – 09:30 tot 17:30 uur. (Ontvangst 09:00-09:30 uur)
• Locatie- en lunchkosten: 95, – euro (incl btw) ¹

 


¹ De factuur dient Binnen 14 dagen na factuurdatum te zijn Voldaan.  De kosten voor het congres worden niet gerestitueerd of verrekend.