Congres “Vitaliteit begint met een gezond lichaam”

Congres “Vitaliteit begint met een gezond lichaam”

Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert Nutramin Health & Beauty in samenwerking met de Beauty & Health Foundation het congres: Congres “Vitaliteit begint met een gezond lichaam”

Op het congres zullen de sprekers: Coby Bouwkamp-ten Kate, Wytze v/d Zwaag en Eric van Schijndel praten over de effecten van Ketogenese en welke stammen effecten hebben op de algehele homeostase en belangrijk op welke wijze deze te beïnvloeden is. 

Ketose: 
De weg naar een gezond zelf herstellend vermogen kan worden gerealiseerd door middel van “Periodieke Milde Ketose” waarmee de metabole flexibiliteit van de mens wordt herstelt.
Metabole flexibiliteit betekent dat het lichaam goed en snel kan worden geschakeld tussen voorhanden betreffende energiebronnen. De lezing is gericht op eenvoudige wijze, zonder drastische
dieetmaatregelen te nemen, in ketose te komen.

Er zijn twee energiebronnen om te kunnen leven en te overleven:
-Snelle energie die ontstaat met behulp van glucose (de zogenaamde vecht- en vluchtenergie)
-Secondaire energie die ontstaat met behulp van ketonen (de zogenaamde langdurige energie)

Snelle energie (brandstof) komt uit koolhydraatrijke voeding en wordt als glycogeenvoorraad opgeslagen in de lever. Zodra de glycogeenvoorraad is gevuld wordt ook andere brandstof opgeslagen in de lever, als reservevoorraad (vetopslag) en in de vorm van vetdruppeltjes in het spierweefsel. Uit deze vetten worden ketonen geproduceerd, die een belangrijke rol spelen bij (sport)prestaties, concentratie en werken risico verlagend doordat (vooral) visceraal-vet wordt verbrand.

Tijdelijk geen energie (brandstof) hebben zou ‘verliezen’ betekenen in een gevecht of tijdens het vluchten. Daarom is een nauwkeurig samenspel nodig in de brandstofvoorziening en dienen systemen goed kunnen reageren en elkaar snel en accuraat aan te vullen. Hiervoor is metabole flexibiliteit noodzakelijk.

Probiotica door Wytze v/d Zwaag en Eric van Schijndel

Een veel gehoorde uitspraak is vitaliteit begint met een gezond lichaam; onderzoek laat zien dat een verstoorde darmflora gepaard gaat met allerhande klachten en is in relatie gebracht met chronische darmproblemen zoals IBS en constipatie, maar ook diarree.

Daarnaast is er een relatie gelegd met minder voor de hand liggende toepassingen zoals versterking immuunsysteem, astma, allergische rinitis, eczeem, acne, atopische dermatitis, anti-aging, antioxidant effecten, cholesterol huishouding, gewichtsbeheersing, candida infecties, zwangerschap, gezondheid prostaat, het emotionele systeem  en chronische vermoeidheid.

Probiotica en/of prebiotica zijn belangrijk hulpmiddelen zijn om de flora samenstelling zo te manipuleren dat hij weer een positieve invloed op de gezondheid heeft. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan het belang van het microbioom van de huid, ook daar spelen bacteriën een belangrijke rol in een gezonde huid.

Tijdens het congres op 21 mei krijgt u een mooi overzicht welke stammen welke effecten hebben op de algehele homeostase en belangrijk op welke wijze deze te beïnvloeden is. Naast de effecten van probiotica op de darm zelf, zal er uitgebreid gekeken worden naar de gezondheidseffecten op de huid, immuunsysteem en het emotionele systeem

• Locatie: Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum te Zeist
• Duur: 1 dag – 09:30 tot 17:30 uur. (Ontvangst 09:00-09:30 uur)
• Locatie- en lunchkosten: 95, – euro (incl btw) ¹

 


¹ De factuur dient Binnen 14 dagen na factuurdatum te zijn Voldaan.  De kosten voor het congres worden niet gerestitueerd of verrekend.