Online Thema training “Stress en emotie

Deze online training gaat in op de invloeden van stress en emotie op de gezondheid en de wijze om daar goed mee om te kunnen gaan.

STRESS
Bij stress produceert het lichaam cortisol, adrenaline en DHEA. 
Het stresshormoon Cortisol heeft een sterk verhogend effect op de bloedsuikerspiegel. Adrenaline heeft bij stresssituaties invloed op het sympathische zenuwstelsel (het deel van het zenuwstelsel dat organen beïnvloedt zodat het lichaam blijft functioneren). Samen hebben ze een verhogend effect op het hart en de ademhaling. DHEA zorgt ervoor dat stresssituaties op een gecontroleerde manier plaatsvinden. Een goede balans tussen deze hormonen is daarom van groot belang. 

LANDURIGE STRESS
Langdurige stress leidt tot een aanhoudend hoge bloedsuikerspiegel en zorgt voor een verlaging van het immuunsysteem. Het cortisolgehalte wordt tijdens langdurige stress sterk verhoogd terwijl het DHEA-gehalte juist verlaagd is. Door deze onbalans raken de bijnieren uitgeput en neemt het vermogen om stresshormonen te produceren en de weerstand tegen de stress af. 

• Trainingskosten: € 30,- excl. BTW
• vrijdag 15 januari 2021 van 10:00 tot 12:30 uur. = VOL

Klik hier voor in te schrijven 

De betaling dient binnen 14 dagen na factuur datum via bovenstaand rekeningnummer t.n.v. Stichting Beauty en Health o.v.v. het factuurnummer te zijn voldaan.
Tot 5 dagen voor de training is het mogelijk om een andere datum te boeken, binnen een termijn van 5 dagen zijn wijzigingen nier meer mogelijk.
De kosten voor de training worden niet gerestitueerd of verrekend.